Amway România a prezentat Raportul global de antreprenoriat la conferinţa
Antreprenoriat 3.0: Provocări şi Oportunităţi

Amway România în cooperare cu Junior Achievement România au susţinut pe 25 iunie conferinţa pe tema "Antreprenoriatul 3.0: Provocări şi oportunităţi". În cadrul evenimentului organizat  la ATHENEE PALACE HILTON, sala Regina Maria a fost prezentat Raportul privind antreprenoriatul la nivel global pentru anul 2013.

Raportul a fost realizat, la inițiativa Amway, de către compania de cercetări GfK și oferă informații și date despre atitudinea oamenilor, cu vârsta +15 ani, cu privire la antreprenoriat și independența financiară.

Studiul realizat pentru România în 2013 arată că românii au un potențial antreprenorial foarte ridicat, peste media globală, și că posibilitatea unui venit suplimentar este cel mai motivant factor:

·         Datorită atitudinii pozitive față de antreprenoriat, potențialul antreprenorial al respondenților din România a cunoscut o creștere remarcabilă cu 8% ajungând la 41%, față de 33% în 2012, depășind media tuturor  țărilor sondate (39%).

·         70% dintre respondenții români consideră începerea unei afaceri proprii ca fiind un pas important și de bun augur în carieră. Această pondere egalează media la nivel internațional și o depășește pe cea a țărilor din Uniunea Europeană, cu un punct procentual.

·         Potențialul antreprenorial în România este de 41%, 4 din 10 persoanele sondate fiind dispuse să își înceapă o afacere. Această cifră este peste media de 39% a tuturor țărilor incluse în studiul Amway. De asemenea, 1 din 2 tineri români cu vârsta de până la 39 de ani, doresc să înceapă o afacere proprie.

·         Pentru respondenții din România, factorul decisiv care îi motivează să ia în considerare începerea unei afaceri proprii îl constituie “perspectiva unor venituri suplimentare” (53%), mult peste media la nivel internațional (29%).

·         Respondenții cu studii superioare au un potențial mai ridicat pentru antreprenoriat (87%).

·         Cele mai mari provocări și impedimente le reprezintă “obligațiile financiare care pot genera falimentul” (45%) şi “pericolul crizei economice” (23%).

Consultați și articolele care au apărut în presa ca urmare a acestui eveniment: