Una dintre direcțiile strategiei A70 este de a construi online comunitățile din offline (O2O), iar din această perspectivă Amway a revizuit și opțiunile de plată curente și a stabilit că livrarea comenzilor cu opțiunea de Plată la livrare (COD) nu va mai face parte din oferta noastră pe termen lung. Până la finele anului 2020, Amway va sista posibilitatea de a comanda cu plata la livrare, iar dumneavoastră și clienții dumneavoastră veți avea ca opțiuni de plată cele din mediul digital (cu cardul de credit/debit sau prin transfer bancar, cea din urmă nefiind valabilă în ultimele zile ale lunii).

În vreme ce opțiunea de a comanda produse folosind plata la livrare (cash sau card) a fost convenabilă pentru unii dintre Întreprinzători, ea se traduce și printr-un număr mare de retururi, ceea ce înseamnă creșterea volumului de recalculări, lucru care poate afecta calificările.

Pe durata pandemiei COVID-19, mulți Întreprinzători și clienți au ales să achite comenzile folosind carduri de credit/debit pentru a evita contactul personal cu persoana care livra (curierul). Această schimbare a fost una naturală și a arătat și alte părți pozitive: tranzacțiile au fost mult mai rapide și mai sigure. Mai mult, o reducere a numărului de comenzi cu plata la livrare a atras după sine și mai puține retururi.

Comenzile cu plată la livrare (cash sau card) vor continua să fie onorate în perioada intermediară, cu adăugarea unei taxe taxe pentru plata la livrare. Pentru România, aceasta va fi de 14,5 lei, începând cu data de 10 august. În cazul alegerii opțiunii de plata la livrare, livrarea gratuită nu va mai fi disponibilă indiferent de valoarea comenzii.

Sperăm că atât dumneavoastră, cât și clienții dumneavoastră, veți căuta și alege cât mai curând opțiuni de plată alternative, pentru a evita achitarea acestei taxe și că vă veți obișnui rapid cu metodele de plată alternative.

Important pentru procesul de plasare a unei comenzi online:

Taxa pentru plata la  livrare (CoD) este o taxă separată, independentă de orice alte tipuri de taxe aplicabile pentru comenzile online.

După implementarea acestei modificări, este posibil să observați existența a două taxe atunci când valoarea comenzii este mai mică decât suma minimă pentru livrare gratuită. Taxa de expediere a comenzii (în valoare de 20 lei) poate fi evitată dacă totalul comenzii depășește pragul minim pentru livrare gratuită, iar taxa de plată la livrare (14,5 lei) va fi aplicată la toate comenzile pentru care selectați opțiunea de plată la livrare (adică achitați comanda atunci când ea sosește fizic la dumneavoastră).

Bineînțeles, ambele taxe pot fi evitate dacă alegeți o metodă de plată diferită decât cea la livrare și dacă valoarea comezii depășește suma minimă.

 

Află mai multe detalii despre Plata cu cardul de debit/credit pe Amway.ro