Înțelegerea Planului

Fundamentul afacerii noastre

Venitul tău

Promovezi produse de calitate pe care oamenii le folosesc zi de zi și ai trei modalități prin care poți câștiga venituri suplimentare:      

  • Adaosul comercial aplicat fiecărui produs Amway pe care un client înregistrat îl achiziționează.  
  • Plăți suplimentare pe care le primești odată ce afacerea ta începe să se dezvolte.       
  • Stimulente prin care ești recompensat pentru atingerea unor etape cheie în dezvoltarea afacerii tale.   
*.Numai IPA Amway care au o formă de înregistrare legală a activității obținută de la autoritățile locale și/sau fiscale pot obține plăți și stimulente financiare, precum și alte comisioane comerciale provenite din intermedierea vânzării de produse

Adaosul comercial

Îți oferim prețuri de vânzare pentru fiecare produs - acestea sunt afișate clienților tăi înregistrați cu un adaos comercial de 10%, comparativ cu prețul tău de Întreprinzător Amway. Diferența dintre prețul de Întreprinzător și prețul de client este prima componentă a venitului tău: adaosul comercial.

Întreprinzătorii Amway plătesc un preţ special pentru fiecare produs.

VP determină nivelul tău de calificare

VP înseamnă Valoarea punctuală. Aproape toate produsele au o VP. Suma totală a VP-urilor tuturor produselor comandate de tine și de grupul tău în decursul unei luni determină nivelul tău de calificare. În acest tabel poți vedea care sunt procentele plății (nivelului) de performanţă pentru care te poţi califica lunar în funcţie de VP realizat. Valoarea punctuală a fiecărui produs este disponibilă online.

VA este utilizat pentru a calcula Plata de Performanţă

VA înseamnă Volumul Afacerii. Majoritatea produselor au o valoare VA, care determină mărimea plăţii pe care o vei primi pentru o anumită valoare a nivelului procentual al plăţii.

VP lunar

Plată de performanță

10.000 VP 21%
7.000 VP 18%
4.000 VP 15%
2.400 VP 12%
1.200 VP 9%
600 VP 6%
200 VP 3%

Exemplu de câștig potențial

 

Când calculezi plata, tot ce trebuie să știi sunt VP și VA totale ale tuturor comenzilor tale plasate într-o lună calendaristică. Acesta este volumul vânzărilor tale. Îți poți urmări valorile lunare VP și VA în secțiunea "Biroul meu" de pe site-ul Amway, după ce te-ai logat. Dacă ai un grup, trebuie să știi, de asemenea, care este volumul de grup, pentru a putea calcula plata totală. Vei descoperi că există un raport standard între VP și VA. VP totală determină nivelul procentual al plăţii, iar VA total determină valoarea plăţii pe care o poți primi. În situaţia în care există în grupul tău persoane care sunt eligibile pentru plată, acesta va fi dedusă din Plata ta totală de Performanţă.

Să presupunem că volumul vânzărilor tale este în valoare de 2.400 VP. Verifică în tabelul VP procentul de plată la care te situezi.

Plata ta este de 12%! Felicitări! Acum avem toate informaţiile de care ai nevoie pentru a calcula cât vei câștiga luna aceasta!

În exemplele următoare, raportul VP/VA este 7, iar adaosul comercial aplicat este de 10%.

1Numai IPA Amway care au o formă de înregistrare legală a activității obținută de la autoritățile locale și/sau fiscale pot obține plăți și stimulente financiare, precum și alte comisioane comerciale provenite din intermedierea vânzării de produse, precum și posibilitatea de a participa la seminarii de afaceri ca Seminarul Noilor Platine (NPS), Seminarul Liderilor (LTS) și Conferința Diamanților (DC). Aceleași reguli se aplică și la calculul reducerilor primite de către Cumpărătorii Privilegiați Plus (CPP) Amway.

Exemplu ilustrativ, calculele sunt realizate folosindu-se o rată generică de 1 la 2. 

 

Ai obținut o plată de 12% prin promovarea produselor către clienți și ai îndrumat deja 3 linii descendente (fiecare având proprii clienți) care obțin plăți de 3%, 6% și 9%.

Adaos comercial sugerat4

10% x 1,400 VA = 140 lei

Plata ta personală de Performanţă

VP-ul tău de grup este 2400 VP/16,800 VA (200 VP personal/1,400 VA, plus 300 VP/2,100 VA de la IPA îndrumat A, 700 VP/4,900 VA de la IPA B și 1200 VP/8,400 VA de la IPA C).

1400 VA Personal
X 12% Plată de performanță
_________________________
= 168 lei

³Acest calcul este estimativ, poate varia în funcție de diverse circumstanțe și poate conține informații neactualizate. Informaţiile prezentate au un scop informativ şi nu constituie nici o promisiune, garanţie sau vreo altă obligaţie de acordare a unei plăți de către Amway. Veniturile calculate sunt brute şi nu iau în considerare cheltuielile şi taxele fiscale aferente afacerii tale Amway.

4Acest calcul cu un adaos comercial de 10% se bazează pe prețul IPA.

 

Plata diferențială reprezintă diferența, în procentaje din Plata de performanță, dintre tine și IPA de pe linia ta descendentă directă. Cum o poți calcula: procentajul tău minus procentajul IPA de pe linie descendentă reprezintă procentajul tău diferențial. Dacă înmulțești VA de grup a liniei descendente cu procentajul diferențial, poți calcula plata diferențială.

Plata ta diferențială de la A = 189 lei
(9% x 2,100 VA = 189 lei)

Plata ta diferențială de la B = 294 lei
(6% x 4,900 VA = 294 lei)

Plata ta diferențială de la C = 252 lei
(3% x 8,400 VA = 252 lei)


Venitul tău lunar

Adaosul comercial + Plata ta personală de performanță + Plata ta diferențială = 140 lei + 168 lei + 189 lei + 294 lei + 252 lei = 1043 lei


Venitul tău anual
1043 lei x 12 = 12.526 lei

Fiecare produs are o Valoare punctuală  (VP) în funcţie de care este determinat nivelul plății. Acest exemplu: 2.400 VP = 16.800 VA pe baza raportului VP/VA de 7. Nivelul de plată aferentă este de: 12% În calcularea valorii venitului anual se presupune că tu şi persoanele din linia descendentă obţineţi de-a lungul întregului an acelaşi venit lunar ca în exemplul de calcul prezentat.