Retragerea de pe piață a mărcii beautycycle™

Anul trecut am analizat eficiența strategiei noastre de a oferi două mărci de produse de înfrumusețare în Europa - ARTISTRY™ și beautycycle™.

Pentru o perspectivă mai detaliată, care să nu se bazeze doar pe cifra vânzărilor, am derulat o cercetare de piață la începutul anului trecut, pentru a stabili eficiența menținerii la vânzare a două mărci de produse de înfrumusețare pentru îngrijirea tenului și machiaj în raport cu existența unei singure mărci de acest gen. Pornind de la rezultatele cercetarii noastre, am stabilit faptul că o a doua marcă, în acest caz beautycycle™, nu poate asigura nivelul anticipat de vânzări.

Prin urmare, în eforturile noastre continue de îmbunătățire a portofoliului de produse oferite, am decis să retragem de la vânzare marca beautycycle™. Pentru a oferi în continuare produse de calitate pentru îngrijirea tenului și machiaj, ne vom concentra pe o singură marcă de acest gen, și anume ARTISTRY™.

Din punct de vedere al vânzărilor, ARTISTRY se numără printre cele primele cinci mărci de produse premium pentru îngrijirea tenului din lume ca volum al vânzărilor*. Marca ARTISTRY și-a construit o imagine puternică în categoria produselor premium pentru înfrumusețare, lansând costant noi produse bazate pe ingrediente naturale și tehnologii inovatoare. Din acest moment preocuparea noastră se va îndrepta asupra gamei ARTISTRY, ceea ce ne va permite să ne concentrăm pe dezvoltarea ei, pentru a-și atinge potențialul maxim. În anii următori vom lansa noi produse inovatoare în domeniul îngrijirii tenului și al machiajului, printre acestea numărându-se și produse foarte interesante și la modă, în colecții limitate. 

Vă rugăm să luați în considerare că:

·         Produsele beautycycle™ de îngrijire a tenului vor fi retrase de la vânzare înainte de luna august 2015.

·         Produsele de machiaj beautycycle™ vor avea date diferite de retragere de pe piață, date ce vor fi comunicate în următoarele luni.

Înțelegem că anumiți consumatori vor găsi dificilă această decizie, așadar, în urma solicitărilor clienților noștri, am decis să păstrăm patru dintre produsele dumneavoastră preferate până la finalul anului 2015:

·         110738    Șervețelele demachiante beautycycle™

·         116376    Luciul de buze Light Up beautycycle™ - nuanța Champagne

·         116377    Luciul de buze Light Up beautycycle™ - nuanța Glitz

·         116378    Luciul de buze Light Up beautycycle™ - nuanța Passion

Toate informațiile și actualizările necesare, precum și datele exacte de retragere de pe piață, vor fi comunicate în curând


**Sursa: Euromonitor International Limited; Produse de înfrumuseţare şi îngrijire personală 2013, categoria produse cosmetice premium şi sub-categoria produse premium pentru îngrijirea tenului; valoare globală RSP în 2012